Drugi o nas
Nepozabna pričevanja
Andrea Petrini-global food critic (One of the most powerful figures in food): »I just tasted in Slovenia the best niche and top notch charcuterie ever and it comes from the life commitment of a young local genius, David Lesar«
Maurilio Garola (La Ciau del Tornavento *): »The Rolex salami«
Nicolai Norregard (KADEAU **): »The Bear Salami legend, David Lesar is one of the most passionate and dedicated people I have ever met! Truly inspiring. The ten years cured bear salami was mind blowing!«
Ana Roš (HIŠA FRANKO **): »they taste hell amazing!«
Rene Redzepi (NOMA ***): »Enjoy the best bear salami«
Michelin guide: »meet David Lesar the young and dynamic owner of BioSing, a small dried meat company which makes of the finest salamis in the country«
Identita Golose: »BioSing, la Rolls-Royce dei salumi sloveni«
Madeleine Jakits (Der Feinschmecker): »BioSing Salami vom Braunbären ist ein echter Geheimtipp. Wir haben uns an Sloweniens Geschmakswunder herangepirscht.«
Antje-Katrin Schaniel (Senzacamedi): »BioSing Erzeugnisse nicht zu verkosten wäre eine verpasste Chance auf den Gourmet Himmel.«
Kaja Sajovic (International food critic, journalist): »@the craziest salami place you can find anywhere«
Kaviar med mesninami
Preberite kratek opis zgodbe in degustacije BioSing iz naslova kulinaričnih kritikov in novinarjev.
David Lesar, ustanovitelj in srce podjetja BioSing živi in ustvarja v ribniški dolini, ki ima v Sloveniji najdaljšo, večstoletno obrtniško tradicijo in se lahko pohvali s prvim izdelkom, ki se ga je izvažalo izven meja Slovenije (SINCE 1492). David je prav tako rokodelec, kot večina ljudi v teh krajih, namesto lesa pa obdeluje meso, in sicer na prav poseben način.
Njegova strast je izdelava unikatnih zorjenih – suhih mesnin, najvišje kvalitete, ki kajpada nastajajo brez aditivov in podobnih industrijskih bližnjic. BioSing izdelki so drugačni od izdelkov, ki se dobijo na trgu. Razlikujejo se po več parametrih – od tehnologije, senzorike, zgodbe, filozofije, ki vključuje tudi trajnostne in zdravstvene vidike – jesti manj mesa, vendar vrhunske kvalitete. Medvedova, jelenova salama in ostali izdelki zorijo v podzemni glineni zorilnici upoštevajoč lunin cikel.
Pokušine teh enkratnih izdelkov z izbranimi sonaravnimi vini v kleti vizionarskega mladeniča so pravcata teatralna izkušnja. V sklopu posebnega doživetja se okušajo tudi salame G-linije, ki so prava eksplozija okusov, ki prikliče vse razloge, zakaj je dobro biti foodie.
Novinarji in kulinarični kritiki so salame opisovali na različne načine: od »kaviarja med mesninami« do »salam, ki najdejo točko G«. Pri opisovanju Davidove natančnosti, navdušenja in predanosti ne pozabijo dodati, da so mesnine BioSing, ki spadajo v svoj cenovni razred, tako ekskluzivne, da jih najdemo samo v najboljših restavracijah na izbranih lokacijah.
Z obiskom njegove kleti si nepozabno doživetje lahko privoščite tudi vi.
Povzeto po Gault Millau, Playboy, Finance, MMC.