Drugi o nas

Kaviar med mesninami

Preberite kratek opis zgodbe in degustacije BioSing iz naslova kulinaričnih kritikov in novinarjev.

David Lesar, ustanovitelj in srce podjetja BioSing živi in ustvarja v ribniški dolini, ki ima v Sloveniji najdaljšo, večstoletno obrtniško tradicijo in se lahko pohvali s prvim izdelkom, ki se ga je izvažalo izven meja Slovenije (SINCE 1492). David je prav tako rokodelec, kot večina ljudi v teh krajih, namesto lesa pa obdeluje meso, in sicer na prav poseben način.

Njegova strast je izdelava unikatnih zorjenih – suhih mesnin, najvišje kvalitete, ki kajpada nastajajo brez aditivov in podobnih industrijskih bližnjic. BioSing izdelki so drugačni od izdelkov, ki se dobijo na trgu. Razlikujejo se po več parametrih – od tehnologije, senzorike, zgodbe, filozofije, ki vključuje tudi trajnostne in zdravstvene vidike – jesti manj mesa, vendar vrhunske kvalitete. Medvedova, jelenova salama in ostali izdelki zorijo v podzemni glineni zorilnici upoštevajoč lunin cikel.

Pokušine teh enkratnih izdelkov z izbranimi sonaravnimi vini v kleti vizionarskega mladeniča so pravcata teatralna izkušnja. V sklopu posebnega doživetja se okušajo tudi salame G-linije, ki so prava eksplozija okusov, ki prikliče vse razloge, zakaj je dobro biti foodie.

Novinarji in kulinarični kritiki so salame opisovali na različne načine: od »kaviarja med mesninami« do »salam, ki najdejo točko G«. Pri opisovanju Davidove natančnosti, navdušenja in predanosti ne pozabijo dodati, da so mesnine BioSing, ki spadajo v svoj cenovni razred, tako ekskluzivne, da jih najdemo samo v najboljših restavracijah na izbranih lokacijah.

Z obiskom njegove kleti si nepozabno doživetje lahko privoščite tudi vi.

Povzeto po Gault Millau, Playboy, Finance, MMC.

Biosing v medijih

Pri napojenem medvedu (STO)

Salame, ki vas spravijo v jok (Nedelo)

Iz družbenih medijev

Smejali so se mi da sem nor (Mmc)

Iz Ribnice prihaja kaviar med mesninsami (Finance)

Pri norem salamarju (Dolce vita)

Salame so z BioSingom dobile nov pomen (Pet zvezdic)

Klobasa za diplomo, salama za prestiž (Dnevnik)

Biti drukčiji i bolji od drugih (Svijet u čaši)

Ribnški iluzionist (Mehle traveler)

Vsaka salama ima avtorski dotik (Playboy)

G linija (Šola okusov)

Ne prodajam salam, ampak zdravila (Kulinarična potovanja)

Butični bio izdelki BioSing (Drive & style)

BioSing – jedinstvena degustacija – delikatesne salame i uparivanje sa vinom (Lepo je živeti)

Salame, ki najdejo točko g (Reporter)

Slovenski okusi navdušili svet (Slovenske novice)

Dovršeni postopki (Demokracija)

Pomakni se na vrh