Drugi o nas

Kaviar med mesninami

Preberite kratek opis zgodbe in degustacije BioSing iz naslova kulinaričnih kritikov in novinarjev.

David Lesar, ustanovitelj in srce podjetja BioSing živi in ustvarja v ribniški dolini, ki ima v Sloveniji najdaljšo, večstoletno obrtniško tradicijo in se lahko pohvali s prvim izdelkom, ki se ga je izvažalo izven meja Slovenije (SINCE 1492). David je prav tako rokodelec, kot večina ljudi v teh krajih, namesto lesa pa obdeluje meso, in sicer na prav poseben način.

Njegova strast je izdelava unikatnih zorjenih – suhih mesnin, najvišje kvalitete, ki kajpada nastajajo brez aditivov in podobnih industrijskih bližnjic. BioSing izdelki so drugačni od izdelkov, ki se dobijo na trgu. Razlikujejo se po več parametrih – od tehnologije, senzorike, zgodbe, filozofije, ki vključuje tudi trajnostne in zdravstvene vidike – jesti manj mesa, vendar vrhunske kvalitete. Medvedova, jelenova salama in ostali izdelki zorijo v podzemni glineni zorilnici upoštevajoč lunin cikel.

Pokušine teh enkratnih izdelkov z izbranimi sonaravnimi vini v kleti vizionarskega mladeniča so pravcata teatralna izkušnja. V sklopu posebnega doživetja se okušajo tudi salame G-linije, ki so prava eksplozija okusov, ki prikliče vse razloge, zakaj je dobro biti foodie.

Novinarji in kulinarični kritiki so salame opisovali na različne načine: od »kaviarja med mesninami« do »salam, ki najdejo točko G«. Pri opisovanju Davidove natančnosti, navdušenja in predanosti ne pozabijo dodati, da so mesnine BioSing, ki spadajo v svoj cenovni razred, tako ekskluzivne, da jih najdemo samo v najboljših restavracijah na izbranih lokacijah.

Z obiskom njegove kleti si nepozabno doživetje lahko privoščite tudi vi.

Povzeto po Gault Millau, Playboy, Finance, MMC.

Biosing v medijih

Playboy

Nedelo

Iz družbenih medijev

MMC - Rtvslo

Finance

DolceVita

Pet zvezdic

Dnevnik

Svijet u čaši

Mehle Travelers

Šola okusov

Lepo je živeti

Kulinarična potovanja

Drive & Style

Reporter

Slovenske novice

Demokracija

Pomakni se na vrh