Splošni pogoji poslovanja in politika zasebnosti

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine: www.biosing.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga David Lesar, direktor podjetja BioSing d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.biosing.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem. Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP-Ur.l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je ponudnik. Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja ponudnika ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del na tej spletni strani.

Cene

Vse cene veljajo za spletno trgovino, vsebujejo DDV in so razvidne iz spletne trgovine, za vsak izdelek posebej. Na ostalih prodajnih mestih so cene lahko drugačne od cen v spletni trgovini. Cene, po katerih kupec izvede dotični nakup, so fiksne s potrditvijo naročila. Ponudnik si pridržuje pravico, da cene spremeni. Cene ne vsebujejo stroška poštnine. Cene so enake ne glede na vrsto plačila.

Masa artiklov

Količina artiklov je pri zaseki točna oz. lahko ima zanemarljivo odstopanje +/- 1%.

Za maso izdelkov, salam in klobask je dovoljeno odstopanje + / – 6 % mase.

Fotografije in opisi izdelkov

Nekatere fotografije so naše avtorske, nekatere pa so simbolične. Izdelki se lahko preoblikujejo, spremeni se količina, embalaža, etiketa ipd. Barvni odtenki, videz in postrežna embalaža lahko odstopa od dejanskega stanja, kar ne more biti razlog za reklamacijo. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne razlike v izgledu izdelkov na fotografijah in izdelkov v realnem stanju.

Opisi izdelkov so pripravljeni tako, da so čim bolj nedvoumni in jasno poudarjajo lastnosti izdelkov. Za pravopisne oz. tekstovne napake ne sprejemamo odgovornosti. V primeru, da kupcu kakšna lastnost izdelkov ni jasna, ga prosimo, naj nas za pojasnilo kontaktira po elektronski pošti.

Način plačila

Kupec lahko izbira med negotovinskimi možnostmi plačila: preko plačilnih kartic ali preko neposrednega nakazila na bančni račun. Vse podrobnosti o plačilu prejme kupec v elektronskem sporočilu ob naročilu.

Postopek naročila

Kupec na spletni strani www.biosing.si izbere menu ‘’Trgovina’’. Ko klikne na posamezni izdelek, se mu odpre opis, možnosti izbire količine in cena. Kupec potem, ko izbere željen izdelek, količino, pritisne na gumb dodaj v košarico. Po enakem postopku kupec doda vse željene artikle. Ko želi zaključiti nakup, klikne na gumb ‘’Prikaži košarico’’. Kupec lahko še vedno dodaja ali spreminja količino dodanih izdelkov. Ko je zadovoljen z izbranim, klikne na gumb ‘’Nadaljuj na blagajno’’. 

Nato vnese še svoje kontaktne podatke, naslov dostave, način plačila in morebitne opombe.

Ko kupec klikne na gumb ‘’Kupite sedaj’’, je naročilo izvedeno.

Vsa nadaljnja navodila kupec dobi preko e-pošte.

Stroški dostave

Dostavo vršimo s pogodbenim partnerjem GLS. Dostava je brezplačna ob vrednosti nakupa nad 50 eur, drugače je cena dostave v SLO 4,99 eur z ddv. Za dostavo v ostalo EU je brezplačna ob vrednosti nakupa nad 150 eur, drugače je cena dostave 14,99 eur z ddv.

Čas dostave

Za SLO od prejema kupnine za naročene izdelke do dostave maximalno 3.delavne dni – pogodbene stranke GLS (pon-pet)

Za ostalo EU po pogodbi z GLS in njihovih tranzitnih časov – od minimalno 3 dni do max 7 dni.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov, vračilo plačila

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov : info@biosing.si sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku/podjetju v 14 dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pritožbe in spori

Ponudnik skladno z zakonskimi normativi ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega zareševanje potrošniškega spora, ki bi ga lahko potrošnik sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik omogoča spletno trgovanje na območju RS in na svoji spletni strani objavlja platformo za spletno reševanje potrošniških sporov na spletnem naslovu: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

Komunikacija

S kupcem bomo komunicirali na način, ki bo primeren za obe strani prodajnega procesa (za ponudnika in uporabnika). Možna komunikacija je preko e-pošte in preko kontaktnega telefona.

Vabimo vas, da se prijavite na naše e-novice, preko katerih vas bomo predvidoma 5x letno obveščali o novostih in ponudbah po elektronski pošti.

Ribnica, 23.4.2020

David Lesar, direktor BioSing d.o.o.

Osebni podatki

Podatke, zajete na spletnih obrazcih na strani, bomo uporabili le ta namen poslovne komunikacije z uporabniki. Vaše osebne podatke obdelujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

Posamezniki, ki želite, da vaše podatke trajno izbrišemo iz naše baze osebnih podatkov, nam to sporočite na elektronski naslov info@biosing.si. Zagotavljamo, da bomo izbris izvedli v roku 15 dni in vas o tem ustrezno obvestili. V primeru, da imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov, nam to prosim sporočite na elektronski naslov info@biosing.si.

Piškotki

Kaj so piškotki in čemu so namenjeni

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naložijo spletišča, ki jih obiščete. Piškotki se na široko uporabljajo za delovanje spletnih spletne strani delovale ali bolj učinkovito delovanje, pa tudi za pridobivanje informacije lastnikom spletne strani.

Spletno mesto Biosing uporablja piškotke za beleženje anonimizirane statistike obiska spletnih strani.

Pomakni se na vrh